Друк

Досягнути відчутних результатів від SEO за короткий час – неможливо. Перші кілька місяців зусилля оптимізатора направлені на аналіз конкурентів, підбір семантичного ядра, підготовку технічних завдань для копірайтерів та розробників.

Накопичувальний ефект від роботи конвертується в конкретні цифри після 4-х місяців праці. Сайт починає займати топові позиції в видачі пошукових систем, збільшується трафік та кількість замовлень. Коли основні цілі досягнуті, у замовника постає логічне запитання: навіщо продовжувати платити?

Якщо позиції в ТОП вже підкорені, варто звернути увагу на додатковий пошуковий трафік та конверсію. Конкуренти завжди поряд і будь-яка успішна компанія не зупиняється на досягнутому, отримавши первинний результат від роботи оптимізаторів.

У статті ми розкажемо, що дають інвестиції в просування сайту та на які завдання можна переорієнтувати спеціалістів, після досягнення головної мети.

Відстежити та скоректувати сніппети

Сніппет – це інформаційний блок, що супроводжує посилання на сайт при видачі. Він складається з заголовку та опису посилання, а також деталей у вигляді контактів, поміток. Основою, як правило, є завантажений документ і саме його пошукова система, часто, трансформує в набір незрозумілих символів та фраз. Часто, ці речення не несуть корисної інформації для споживача та не релевантні змісту.

Експерименти з покращення якості сніппетів вигідно виділять вас серед конкурентів у видачі.

Працювати над покращенням видимості сайту у ТОП 10

Відповідно до даних статистики клікабельність посилання в видачі напряму залежить від позиції, тематики, довжини запиту та ще багатьох факторів. Найвідвідуванішими є сайти 1-5 місця у ТОП.

Ми вивчаємо та зрівнюємо параметри ТОПових сайтів-конкурентів, структуру сайту, якість навігації, особливості профілю посилань, продуктової матриці, ціноутворення, наявності УТП. А потім, робимо як у конкурентів та краще, ніж у них.

Покращувати поведінкові фактори, якщо багато переходів, але мало клієнтів

У такому випадку краще пошукати проблеми на самому сайті. Такі показники як час, проведений на сторінці, глибина перегляду та показник відмов стануть відправною точкою для аналізу. Але ефективно спрацюють вони лише в тандемі з детальним аналізом тематики.

Щоб зрозуміти, чи дійсно у вас високий показник відмов, необхідно виділити топові ресурси конкурентів, отримати їх дані та підтвердити значення цього фактору для тематики вашого бізнесу.

Наприклад, для служби таксі, показник відмов вище 40% – це норма. Він каже лише про те, що більше 40 відсотків користувачів вже на першій сторінці знайшли те, що їм потрібно (телефон для замовлення авто) і подальші переходи на інші сторінки не мають сенсу.

Якщо показник відмов знаходиться вище показників ресурсів з ТОПових позицій, а конверсія все-одно низька, варто проаналізувати переваги конкурентів, наприклад, особливості описів, якість та кількість зображень, відео, фільтрів, відгуків, форми замовлення. Подальша робота з ресурсом дозволить перетворити додатковий цільовий трафік у підвищення конверсії.

Освоїти нові поля для пошукової оптимізації

Розширення семантики – очевидний спосіб для приваблення додаткового пошукового трафіку на сайт. Зібрати доповнення до вже існуючого семантичного ядра можна декількома способами:

Розвиток блогу з експертними матеріалами на комерційному сайті рідко вписується в бюджет на початковому етапі робіт. Це – логічно, адже, інформаційні запити гарантовано принесуть додатковий трафік, але конвертувати їх у продажі буде складніше ніж комерційні.

На сайті з гарним комерційним трафіком, інформаційний розділ виконує одразу декілька корисних функцій:

А ще, інформаційні запити, як правило, геонезалежні. Наприклад, результати пошуку “Як обрати телефон” будуть однаковими для Києва та Миколаєва. Тобто, вони спроможні приваблювати трафік з різних регіонів, де конкуренція завжди нижча, аніж в центральних. Для компаній, які працюють з доставкою – це чудовий спосіб отримувати додаткові регіональні замовлення.

Стежити за нововведеннями пошукових систем та допрацьовувати сайт

Видача пошукових систем змінюється з вражаючою швидкістю. Регулярно змінюються та оновлюються не лише самі алгоритми, але й зовнішній вигляд. Тримати клієнта у курсі нововведень пошукових систем та оперативно адаптувати під них сайт, забезпечивши технічну підтримку – основна задача SEO-спеціаліста.

Професійний оптимізатор повинен знати і прогнозувати ефективність нововведень для кожного конкретного проекту, бути в тренді та вчасно змінювати технологію розробки та обслуговування сайтів.

Робота над сайтом – процес, у якого є початок, але немає кінця

Компанія GlobalQuickWeb щодня допомагає власникам бізнесу розвивати свою справу у режимі онлайн. Найуспішніші з наших клієнтів, розуміють, що після досягнення топових позицій важливо зберегти досягнутий результат та конкурентоспроможність, серед стрімко розвиваючих свій бізнес конкурентів.

Не зупиняйтесь на досягнутому. Робота хоча б в одному-двох вищеперерахованих напрямках забезпечить не настільки відчутний ефект, як на перших етапах просування, але стабільний результат у вигляді додаткового трафіку та замовлень.

Звертайтесь і почнемо наш шлях до успіху разом!

Твітнути