Друк

Чи знаєте ви, що 7 з 10 сайтів проводять редизайн власного сайту один раз на 4 роки? Лідери ринку та ресурси с переліку ТОП змінюють свій сайт постійно. Це вказує на те, що існують об’єктивні причини для впровадження нового дизайну і функціональних змін. А також на те, що тренди постійно змінюються.

Редизайн несе в собі зміну зовнішньої складової сайту або її окремих частин, ці зміни можуть зачепити не лише відображення елементів, але й їх порядок та всю структуру сторінки, в цілому.

Зараз поговоримо про основні причини та сигнали, які кажуть про те, що необхідно розпочинати редизайн ресурсу.

Ваш дизайн застарів

Про це можна почати говорити, якщо йому більше 5-ти років. Щороку тренди змінюються, а сайт повинен йти в ногу з часом. Змінами повинні стати не складні елементи чи градієнти по всьому ресурсу, все набагато простіше. Змінюються вимоги до оформлення сторінок і користувачі звикають до певного розташування елементів та роботи навігації.

Не завжди вдається точно сказати, чому сторінка починає виглядати архаїчно, але користувачі швидко вловлюють “древній” дизайн. Перевантажена структура, відволікаючий фон, незрозумілі шрифти, використання маленьких картинок та тяжких для сприйняття кольорів – підштовхує відвідувача скоріше закрити вкладку браузера. Тому старий сайт варто оновити.

Зниження конверсії та інших показників

Ви проводити багаточисельні тести і розумієте, що переходи на сайт залишилися незмінними, а от замовлень стає все менще? Якщо справа не в сезонності, варто переглянути внутрішні проблеми.

Спад конверсії каже про те, що користувачі рідше цікавляться вашою пропозицією. Тобто аргументи, які ви надавали покупцю втратили свою силу. Це відбувається через те, що  конкуренти тепер краще за вас впливають на відвідувача, а ваш контент та пропозиції перестали знаходити та вгамовувати “біль” клієнтів. В даному випадку редизайн і спеціальний аналіз – єдиний шанс не дати померти власному онлайн бізнесу.

Аудиторія не отримує те, на що очікує?

В комунікації з користувачем важливо, щоб заголовок, назва посилання чи реклама відповідала тому, що згодом він знайде на заявленому сайті. У іншому випадку, людина пошукає ту інформацію чи рішення проблеми, яка її зачепила, а якщо не знайде, то втече назавжди з присмаком розчарування. Коли ваші посадкові сторінки не витримують нового креативу, їх варто змінювати.

Зайві віджети, спливаючі вікна та реклама

Тут все зрозуміло без зайвих слів. Дохід від реклами – це добре, але якщо це перекриває основні сторінки сайту та заважає ними користуватись – ресурс піде на дно. Наслідуйте принципи мінімалізму та не перевантажуйте сайт зайвими дратуючими елементами.

Сайт програє на фоні конкурентів

В умовах ринку, завжди жива конкуренція. Ціна завжди була одним з критеріїв вибору, але вона не єдина. Тому, якщо ви переходите на сайт свого конкурента і він подобається вам набагато більше власного, ви бачите ідеї, які хотіли б повторити або й зовсім не можете відірватись від перегляду та читання – прийшов час зайнятись редизайном.

Ресурс некоректно відображається на мобільних пристроях чи в браузерах

Отже, необхідно негайно працювати над адаптивністю сайту. На сьогоднішній день, більше 90% сторінок адаптовані під різні гаджети, і якщо ваш ресурс виглядає відверто кривувато, це наносить удар вашій репутації та підштовхує перейти на більш зручний для перегляду сайт.

Поява нових напрямків в бізнесі

Будь-який проект завжди розвивається та переживає зміни. Коли ви розширили спектр своєї діяльності і хочете презентувати це користувачу, варто потурбуватися про оновлення інтерфейсу. Ви можете розказати про власні нововведення в блозі, але не кожен користувач до нього дійде. Якщо меню та категорії будуть незмінними, ви втратите можливість заявити своєму клієнту про новинки та втратите дохід.

Погана швидкість завантаження

Повільне завантаження сайту вбиває бажання з ним працювати. Користувач прагне отримати інформацію, товар чи послугу, а не спостерігати за іконкою завантаження. Редизайн сайту дозволяє переглянути кількість блоків та їх необхідність, змінити контент та використати програми, що роблять його роботу швидшою.

Розширення інформації на посадочних сторінках

Разом із виникненням нових рішень для підвищення конверсії, хочеться додавати більше свіжого матеріалу. Це може бути корисний контент з фотовідгуками, розміщення детальнішої інформації про продукт чи послугу. Все це змушує оновлювати вигляд вашого сайту, задля подальшої продуктивної роботи.

Складна навігація

У роботі з сайтом все має бути нативно та зрозуміло. Клієнт не повинен витрачати час на читання інструкцій до кожної своєї дії. Перезавантаженість товарами, категоріям та посиланнями значно ускладнює вашому покупцеві життя. Орієнтуйтеся на правило, що будь-яка дія повинна бути доступна в 3 кліки. А якщо ваш веб-ресурс далекий від подібної цифри – негайно оновлюйте його.

Сайт вже ламали хакери

Це говорить про вразливість коду. Це саме той випадок, коли блискавка вдарить двічі в одне й те саме місце. Якщо не хочеться одного дня втратити свою сторінку безповоротно, варто звернутися до програмістів для оперативного рішення проблеми.

Плануєте додати багатомовність

Без цього не обійтись, у випадку виходу компанії на міжнародний рівень. А якщо ви й досі цього не плануєте, то варто замислитись. Якщо ваш товар чи послуга могла б продаватись за межами країнами, навіщо позбавляти себе додаткового рівня доходу? Мультимовний сайт – запорука виходу вашої справи на новий щабель розвитку, витрати на редизайн тут виправдані на сотні відсотків.

Ми вдихнемо в ваш веб-ресурс нове життя!

Зверніться до компанії GlobalQuickWeb і ми зробимо все, щоб ваш сайт відповідав вищеописаним параметрам та найсучаснішим трендам та найкращим практикам.

Якщо ви не впевнені в необхідності редизайну ресурсу, ми надамо безкоштовну консультацію, в межах якої проаналізуємо актуальність дизайну та наявність проблем. Лідери завжди обирають розвиток, поповніть їх ряди, завдяки співпраці з нашою талановитою командою. Ми чекаємо на вас!

Твітнути