Друк

У час, коли будь-який бізнес починає працювати онлайн, послуги зі створення сайтів дуже популярні серед замовників. Але разом із ростом попиту, росте також і кількість пропозицій, в тому числі від слабо кваліфікованих фрилансерів, які поверхово вивчили основи веб-дизайну. Така ситуація додала проблем замовникам та змусила мережу просідати від натиску неякісно створених ресурсів.

Для того, щоб зробити правильний вибір та створити дійсно конкурентоспроможний вебсайт, який буде приносити прибуток своєму власникові, треба орієнтуватись на основні критерії якісного сайту. Про них і поговоримо у статті.

Зміст та наповнення сайту корисною інформацією

Ресурс повинен приваблювати користувача якісними статтями, оригінальними фото та відео матеріалами. Повноцінний зміст регулюється та формується власними силами або через замовлення послуг професійних копірайтерів, фотографів та відеографів.

Вдала структура

Під цим виразом розуміємо зручне розміщення інформації на сайті. Він повинен бути організований так, щоб випадковий користувач легко знайшов інформацію на цікаву для нього тему, за допомогою системи вкладок. При створенні ресурсу варто брати до уваги те, що потенційний клієнт не готовий довго розбиратися у складній системі переходів від сторінки до сторінки. Користувачі надають перевагу простим та інтуїтивно зрозумілим рішенням.

Оформлення та дизайн

Стиль сайту має велике значення для формування позитивного враження про ваш бізнес. В оформленні вітається яскрава індивідуальність, яка здатна викликати довіру до змісту веб-ресурсу. Важливо, щоб у погоні за неповторним обличчям сайту, його власник не забував про моду та інтереси покупців, та не відлякував їх занадто оригінальним оформленням.

Оновлення контенту

Сайт живе доти, доки на ньому публікуються нові статті, картинки, фото- та відеозвіти про події. Щороку, пошукові системи висувають нові норми та параметри оцінки для “хороших сайтів”, і якщо це звання дуже хочеться отримати, то про оновлення інформації, її цікавість, актуальність, користь для користувача варто піклуватися безперервно. Лідери ТОП ніколи не зупиняють потік нового контенту на своїх сторінках. Без свіжої інформації сайт приречений на забуття та загибель.

Адреса домену або розміщення в Інтернеті

Щоб сайт викликав довіру варто потурбуватися про його лаконічну назву та розміщення на платному хостингу. Серйозні компанії ніколи не користуються послугами безкоштовних ресурсів, тому що це робить бідним функціонал, впливає на швидкодію сайту та погано впливає на репутацію. Ці шаблонні сторінки одразу впадають в око своєю однотипністю, примітивним дизайном та довгою складною адресою.

Швидкість завантаження сайту

Користувачі закриють вкладку ресурсу, якщо завантаження йде більше трьох секунд. І це не пусте припущення, це - статистика. При створенні сайту, виміряйте швидкість завантаження як мінімум секундоміром. Орієнтуйтесь на те, що навкруги маса конкурентів, гість має безліч альтернатив. Тому, не допускайте, щоб така проблема, як швидкість завантаження стала причиною низького трафіку через відмову клієнтів від очікування поки загрузиться ваш сайт.

Продумана система зв’язку з користувачем

 Контакти для зв’язку з адміністрацією сайту повинні бути легкодоступними. Проаналізуйте всі можливі варіанти: електронна пошта, номер телефону та онлайн-консультант. Для реклами акцій, новинок, спеціальних пропозицій можна налаштувати СМС та електронну розсилку. Для простоти пошуку, корисно додати розділ “питання-відповідь”. Якісний зворотній зв’язок допомагає створити коло постійних відвідувачів вашого ресурсу.

Індексація сайту та його просування

Основний алгоритм пошуку в Інтернет - пошук через пошукові мережі та ключові запити. Тому, контент сайту повинен складатися з ключових слів та цілих речень, за допомогою яких пошукові системи будуть переадресувати користувача на конкретні сторінки.

Реклама

Сайт без реклами виглядає підозріло. Сайт з занадто великою кількістю реклами, з нав’язливими банерами та величезними спливаючими вікнами, викликає бажання покинути його назавжди. Турбота про додатковий прибуток через рекламу не повинна шкодити самому існуванню сайту.

Інтеграція з соціальними мережами

Більшу частину часу в Інтернет, користувачі проводять у своїх улюблених соціальних мережах. Не просувати бізнес через них стало немодним. Використовуйте сторіс, пости та посилання на власний веб-ресурс для залучення більшої кількості зацікавленої аудиторії.

Пакет безпеки: захист від злому та перехоплення даних, SSL сертифікат

У сучасному світі більшість сайтів хоч один раз піддавалися атаці хакерів. Ламати чужі ресурси можна різними способами, але мета одна - нажива. Найчастіше, ціль злому - паролі, логіни, номери карт, особисті дані.

Щоб убезпечити свою сторінку від подібних нападів варто завчасно потурбуватися про захист від перехоплення даних. Одним з найефективніших способів є протокол - SSL. Цей сертифікат офіційно оформлюється на юридичну або фізичну особу. За допомогою свого підпису, ви затвердите, що домен належить реальній компанії, а власник буде використовувати його законно.

Передайте турботу про створення сайту до надійних рук

Ті, хто намагаються зекономити на веб-ресурсі не до кінця розуміють всю серйозність процесу ведення бізнесу у мережі. Власний сайт та його створення - настільки ж важлива задача, як і побудова та обладнання реального приміщення. Чи запросите ви для ремонту будівельників-початківців, які в теорії володіють основами справи? Навряд. Бо стане шкода власних коштів, відданих за неякісну роботу.

Економія на розробці та створення сайту під бізнес може привести до злому, неякісного функціонування, низького трафіку, підриву авторитету та репутації компанії. Тому не варто доручати цю справу початківцям. А ще, варто пам’ятати, що навіть найкращий сайт потребує обслуговування, оновлення та регулярного редизайну.

Компанія GlobalQuickWeb займається створенням веб-сторінок під бізнес за індивідуальними проектами. Ми візьмемо до уваги ваші переваги та особливості, знайдемо слабкі місця у конкурентів, забезпечимо вас увагою потрібної аудиторії. Також, ми займаємося ре дизайном, оптимізацією та просуванням вже готових ресурсів.

Звертайтесь до нас, ми з радістю відповімо на всі питання в процесі безкоштовної консультації. Почніть шлях до успіху у надійному супроводі!

Твітнути