Друк

Ті бізнесмени, що раніше не контактували з популяризацією бренду в соцмережах вважають, що запорука успіху – це багато тисяч підписників і регулярно опубліковані пости. Теж так вважали? Ви помиляєтесь. Багаторічний досвід команди GlobalQuickWeb, довів, що така стратегія є перепоною для правильного налагодження спілкування з людьми в Фейсбуці та Інстаграм. В чому ж логіка, і що надалі з цим робити – розберемося у публікації.

В чому особливість просування бізнесу у соцмережах?

Статистика від лідерів світового маркетингу, показала, що 96% маркетологів від різних організацій спілкуються з аудиторією в мережах, але 81% з них, не знають, які інструменти та методи дійсно дають результат, а які неефективні.



Власні бізнес-аккаунти на соціальних ресурсах – мають велике значення для підприємця:

SMM провокує інтерес, затримує увагу людей, дозволяє пропрацювати репутацію компанії та попросити зворотній відгук від аудиторії. Саме SMM-інструменти, дають підприємцям шанс дізнатися як позитивну, так і негативну думку користувачів про свої товари або послуги.

Як зробити свій бренд популярним у соцмережі?

Уважно вчитуйтеся в повідомлення зауваження та коментарі, у тому числі – незадоволені. Не варто писати своїм підписниками шаблонними повідомленнями, ніби "ми візьмемо до уваги вашу думку". Люди повірять, що їх насправді почули, тільки у тому випадку, якщо ви щиро будете цікавитися ними, та їх почуттями. Організовуйте конкурси, опитуйте своїх клієнтів, не ігноруйте коментарі.

Щоб не ускладнювати роботу собі та команді, напишіть контент-план або бриф, та давайте конкретні інструкції. Потрібно визначитись зі стилем та перевагами бренду, форматом записів, частотою нових публікацій. Перебивайте, легкий для сприйняття, розважальний контент, експертними текстами, які допоможуть правильно розкрити переваги та розставити акценти на цілях бізнесу.

Замість 1000 доданих друзів, які слабо зацікавлені у ваших послугах, краще притягнути 20 тих, хто щиро обожнює ваш ресторан/одяг/фотостудію, тощо. А притягнути їх можна лише завдяки одному методу – публікувати нетривіальний та гарний контент. Щоб не залишити байдужим користувача, треба наповнити аккаунт порадами і корисними сторіс, розповідями з життя, лайфхаками, рейтингами і відеозаписами по темі. Зображеннями пейзажів тут не обійтися, небайдужий контингент можна отримати і утримати, тільки шляхом роботи з корисною інформацією.

СММ – дієвий спосіб просування, але все-таки, повільний. Це треба прийняти як належне і працювати " на довгостроковий результат". Справжнє позитивне відношення не сформуєш за декілька тижнів. Різні програми допоможуть стрімко накрутити число підписників, але на подарунок у вигляді вірної та закоханої в фірму аудиторію, годі й чекати. Побудова надійних стосунків з потенційними клієнтами – це завжди тривалий процес, тому краще завчасно бути готовим до терплячості.

Будь-яка людина, що бачить у стрічці ваш аккаунт, має проблеми, точки клієнтського “болю” та тригери, які не залишають байдужими. Знайдіть ці місця, допоможіть полегшити життя власному підписнику - і він стане найщирішим фанатом вашої компанії. Розповідайте про те, що ви пропонуєте, покажіть, як користуватись товаром, показуйте досвід попередніх покупців.

Реклама через відгуки лідерів - залишається у ТОП ефективних інструментів. Складіть список можливих блогерів та спробуйте домовитися з ними про співпрацю. Відстежити наявність прогресу можна за допомогою умовного промокоду або програм аналітики в пошукових системах.

Не варто нехтувати організацією заходів, на яких клієнти зможуть похизуватися отриманим результатом від взаємодії з вами. Ваші досягнення - ваше обличчя і його не потрібно соромливо ховати. Робити подібні речі, зручно в режимі живих оглядів або конкурсів.

Жоден клієнт не любить очікування. Це дратує. Завжди. А інколи, ще й стимулює перебігти до більш активного конкурента. Тому, варто не заощаджувати кошти на вакансії людини, що зможе швидко, чемно та змістовно відповісти клієнту.

Не витрачайте час та кошти даремно!

Правильне СММ-просування – це не біг за тисячами підписників, це – побудова довірливих та довготривалих стосунків, між клієнтом та компанією. Якщо людина подумає, що її вважають "потенційно конвертованою одиницею”, то відразу піде зі сторінки. І навпаки – оперативні відповіді, щирість, небайдужість до проблем та думок людей – допоможуть привабити вірних прихильників. Саме це потрібно розуміти перед тим, як платити свої кошти за послуги SMM-просування тим, хто обіцяє миттєвий результат.

Ми знаємо, як застосувати всі ці правила на практиці та маємо в своєму арсеналі безліч нових креативних ідей. Нашим клієнтам доступні, як окремі послуги, так і цілі комплекси з просування товарів та бренду. Звертайтесь до GlobalQuickWeb, і ми разом використаємо ефективні методи взаємодії з аудиторією, для успішного просування вашої справи у соцмережах!

Дзвоніть за вказаними контактами, або заповнюйте коротеньку форму й ми вам зателефонуємо найближчим часом.

Твітнути